Tärna församling söker kantor 75 % och Förvaltningsassistent

Nu rekryterar vi en kantor till Tärna församling med placering i Tärnaby!
Välkommen till Tärnafjällen, den lilla församlingen i Lapplands sydvästra hörn, Västerbottens län.

Vi söker dig med hjärta för sång och musik i gudstjänst och församlingsliv. Vi önskar att du är en person som tillsammans med medarbetare och församlingsbor vill vara med och utveckla församlingslivet i bygden och sprida evangelium.

Vår vision är att ytterligare utveckla det ideella arbetet i församlingen. Därför är det önskvärt att du är en nyfiken och samarbetsvillig musiker som är öppen för olika musikaliska stilar och uttryckssätt samt att du trivs med att engagera och involvera ideella sångare och musiker i församlingslivet.

Arbetslaget i församlingen består idag av sju personer.

I Tärnaby finns en ekumenisk öppenhet som vi gärna vill bevara och fördjupa och som vi hoppas att du vill vara en del i. Församlingsborna och arbetslaget längtar efter att få välkomna dig och att pandemin ska släppa taget så att vi kan börja bygga verksamhet igen. Det finns stora möjligheter att utforma tjänsten och utveckla verksamheten utifrån de gåvor du bär.

Som kyrkomusiker i Tärnafjällen är du:

• utbildad kantor eller har motsvarande kompetens
• ansvarig för musikarbetet i Tärna kyrka med omkringliggande byar
• en person med driv att organisera
• en person som gärna samarbetar men även kan ta eget ansvar och arbeta självständigt

I tjänsten ingår:

• att spela på stora och små gudstjänster och andakter
• kyrkliga handlingar
• att leda Tärnakören
• musikcaféer och konsertverksamhet
• lek och sjung (0-5 år med föräldrar)
• instrumentvård

Övrigt:

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 75% sysselsättningsgrad.

Vi förutsätter medlemskap i Svenska kyrkan och att du delar vår tro och våra värderingar.

Tillträde efter överenskommelse.
Urval och intervjuer sker löpande och vi ber dig att skicka in ansökan, CV och personligt brev med löneanspråk snarast.
Vi vill gärna visa och berätta mer, så vid minsta intresse är du välkommen att hälsa på oss.

Märk ansökan med KANTOR.

Kontaktuppgifter och upplysningar:
KR:s ordf. Merete Östhagen 070-6095202, epost merete@laisholm.net
Kantor Daniel Svedberg 070-2411156, epost daniel.svedberg@svenskakyrkan.se
Facklig företrädare Lärarförbundet: Jonas Östlund 070-6457579

Förvaltningsassistent på pastors expedition i Tärnaby 75%

Arbetsuppgifter är ekonomi, församlings administration, kyrkobokföring, gravbok, arkiv, och kommunikation och har förmågan att möta människor både i glädje och sorg.

Som förvaltningsassistent blir du,
församlingens ansikte utåt på vår expedition och får möta och hjälpa församlingsmedlemmar, personal och förtroendevalda.
Du håller vår expedition öppen och svarar i telefon och tar emot besök.
Du ansvarar för kyrkobokföringen samt administrerar bokningar av dop, vigslar, begravningar och andra aktiviteter.
Du har även ansvar för bokföring, kund o leverantörs reskontra och löne administration.
En stor del av tjänsten är direkt kopplad till begravningsverksamheten och dess administration.
I det arbetet ingår registervård, diarieföring, uppdatering av hemsidan och posthantering.
Du biträder kyrkoherden och kamrer med övriga arbetsuppgifter som kan hänföras till församlingens administration.

Tjänsten är en tillsvidareanställning

Har lätt att samarbeta och förmåga att möta människor i olika åldrar och livssituationer.
Finner glädje i administrativt arbete.
Har adekvat utbildning eller erfarenhet.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, är medlem och att du delar
Svenska Kyrkans värderingar.

B-körkort och egen bil är att rekommendera.

Välkommen att söka tjänsten.
Tillträde efter överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Kyrkorådets ordförande i Tärna församling, Merete Östhagen 070-6095202
e-post: merete@laisholm.net

Kanslist Lisa Rönér 0954-10001, to-fr 10-14, lisa.roner@svenskakyrkan.se

Ansökan sändes till Kyrkorådet, Tärna församling (tarna.forsamling@svenskakyrkan.se) eller Kyrkorådet Tärna församling, Västra strandvägen 6, 92064 Tärnaby.
Märk ansökan med FÖRVALTNINGSASSISTENT.