Kantor 75%

Välkommen till Tärnafjällen, den lilla församlingen i Lapplands sydvästra hörn, Västerbottens län.
Nu rekryterar vi en kantor till Tärna församling med placering i Tärnaby!

Vi söker dig med hjärta för sång och musik i gudstjänst och församlingsliv. Vi önskar att du är en person som tillsammans med medarbetare och församlingsbor vill vara med och utveckla församlingslivet i bygden och sprida evangelium.

Vår vision är att ytterligare utveckla det ideella arbetet i församlingen. Därför är det önskvärt att du är en nyfiken och samarbetsvillig musiker som är öppen för olika musikaliska stilar och uttryckssätt samt att du trivs med att engagera och involvera ideella sångare och musiker i församlingslivet.

Arbetslaget i församlingen består idag av sju personer.

I Tärnaby finns en ekumenisk öppenhet som vi gärna vill bevara och fördjupa och som vi hoppas att du vill vara en del i. Församlingsborna och arbetslaget längtar efter att få välkomna dig och att pandemin ska släppa taget så att vi kan börja bygga verksamhet igen. Det finns stora möjligheter att utforma tjänsten och utveckla verksamheten utifrån de gåvor du bär.

Som kyrkomusiker i Tärnafjällen är du:

• utbildad kantor eller har motsvarande kompetens
• ansvarig för musikarbetet i Tärna kyrka med omkringliggande byar
• en person med driv att organisera
• en person som gärna samarbetar men även kan ta eget ansvar och arbeta självständigt

I tjänsten ingår:

• att spela på stora och små gudstjänster och andakter
• kyrkliga handlingar
• att leda Tärnakören
• musikcaféer och konsertverksamhet
• lek och sjung (0-5 år med föräldrar)
• instrumentvård

Övrigt:

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 75% sysselsättningsgrad. Vid önskemål om 100% tipsar vi om möjligheten att kombinera denna tjänst med en musiklärartjänst på 30% på Skytteanska skolan. Vid intresse så samverkar vi med skolan för att pussla ihop de båda tjänsterna.

Vi förutsätter medlemskap i Svenska kyrkan och att du delar vår tro och våra värderingar.

Tillträde efter överenskommelse.

Vi vill gärna visa och berätta mer, så vid minsta intresse är du välkommen att hälsa på oss
(vi har en övernattningslägenhet till låns).

Ansökan sändes till Kyrkorådet, Tärna församling (tarna.forsamling@svenskakyrkan.se)

Kontaktuppgifter och upplysningar:
Kyrkoherde Emelie Holmgren 073-0322972