Ekumenisk bön

Varje onsdag kl. 18.00 samlas vi till gemensam bön med andra kristna församlingar i Tärnafjällen. Välkommen att be tillsammans med oss eller så kan du utnyttja möjligheten att skriva ner dina tankar och skicka dem till oss via vår bönebrevlåda så hjälper vi dig att be för just ditt böneämne.

Du förblir anonym om du inte väljer att skriva ditt namn.
Länk till bönebrevlådan

Böneveckan för kristen enhet 18-24 Januari 2021
Bönepromenader under internationella böneveckan
Under veckans alla dagar mellan 18-24/1 vill vi tillsammans uppmana varandra att lyfta våra olika dalgångar med dess byar i bön. Varje dag har vi fokus på ett område. Far gärna dit och ta en promenad, eller en biltur och be en bön för platsen med alla dess invånare. Ring till någon du känner där och prata en stund, dela en bild på sociala medier från aktuell plats för att visa din omtanke, eller tänk särskilt på dessa byar i din aftonbön.
Någon från Tärna frikyrkoförsamling eller Tärna församling kommer varje dag fara runt för att be för vår bygd.

Måndag 18/1 Blåvägen mot Mo i Rana
Tisdag 19/1 Boksjön, samt Blå vägen mot Storuman
Onsdag 20/1 Tängvattnet- Rönäs
Torsdag 21/1 Oltokken
Fredag 22/1 Björkvattnet- Voijtjan - Virisen
Lördag 23/1 Joeström - Joesjö
Söndag 24/1 Solberg – Laisholm

Gemensamma digitala bönesamlingar kommer att ordnas varje kväll kl. 18 under veckan där man kan delta via videolänk från sin dator eller telefon. Tillsammans får vi lokalt här i Tärnafjällen ta del av det internationella materialet från kyrkornas världsråd och samtidigt med bröder och systrar över hela världen förenas i bön för så väl det lokala som det globala. En tradition som pågått i någon form sedan 1846 och i sin nuvarande form sedan 1966.

Om du vill vara med i våra lokala digitala samlingar någon/några kvällar så hör av dig till kyrkoherde, Emelie Holmgren så får du en mejllänk.
Emelie: emelie.holmgren@svenskakyrkan.se (073-0322972)
Hör även gärna av dig om du har något särskilt du vill att vi ska be för! Inget är för stort eller för smått för att bäras i bön.